Interview med 3 indretningseksperter: Dette trender i boligen i 2023

I dette indlæg finder du et spændende interview med tre dygtige indretningseksperter, som svarer på, hvilke farver og materialer vi ser i de danske hjem nu og i den nære fremtid.

Læs med her for at være opdateret på, hvad der hitter i de danske hjem netop nu og i fremtiden!

Denne infografik er udarbejdet af mobelinspiration.dk. Det er tilladt at dele infografikken med interviewet af de tre indretningseksperter, så længe der linkes til undersøgelsen her.

De bedste webshops inden for boligtrends

På baggrund af interviewet med indretningseksperterne har mobelinspiration.dk samlet de bedste webshops inden for de trends, som eksperterne nævner.

A Circular Design Studio er udvalgt, fordi webshoppen tilbyder interiør i 100% genanvendt plast. Samtidig er deres interiør funky og i den grad personligt.

Retrofabrikken er taget med her, fordi webshoppen har et stort udvalg af vintage møbler og interiør, som kan gøre dit hjem hyggeligt og personligt.

ByNordico er medtaget, fordi vi danskere elsker skandinavisk stil. Webshoppen tilbyder kvalitetsmøbler og interiør i nordisk design.

Mød de tre indretningseksperter

Charlotte Karlsson er indretningskonsulent og boligstylist. Charlotte ejer firmaet KARLSSON Indretning og Design, som har kontor i Odense og Fredericia. Charlotte tilbyder sine ydelser på både Sjælland, Fyn og Jylland. Charlotte kan hjælpe med boligstyling før salg, indretning af projektbolig, indretning af alle rum i boliger, sommerhusindretning og kontorindretning.

Du kan læse mere om Charlotte og hendes firma her.

Et billede af indretningseksperten, Charlotte
Et billede af indretningseksperten, Caroline

Caroline Viskum er indretningsarkitekt og boligstylist.

Caroline ejer firmaet Indretning by Viskum, som hjælper boligejere og virksomheder med at skabe hjerterum og optimere indretningen på bæredygtig vis.

Du kan læse mere om Caroline og Indretning by Viskum her.

Jennie Oxlade er uddannet Visuel Merchandiser og arbejder med indretning af private hjem og erhvervsløsninger. Jennie er indehaver af Oxlade Design, som hjælper private og erhverv med at lave deres nye indretning. Oxlade Design indretter alt fra private hjem, restauranter, cafeer, kontormiljø, butikker og meget andet. Derudover arbejder Jennie med at gøre boliger klar til salg i samarbejde med flere ejendomsmæglere.

Du kan læse mere om Jennie og Oxlade Design her.

Et billede af indretningseksperten, Jennie

Se hele interviewet

Ønsker du at gå mere i dybden med de tre indretningseksperters viden og tips, kan du læse med her, hvor hele interviewet er taget med.

Hvilke indretningstips efterspørger danskerne mest for tiden?

Charlotte:

Det ønske der går igen år efter år, og dermed også i 2023, er ønsket om at indrette sig mere optimalt. Det vil sige en bedre udnyttelse af eksisterende kvadratmeter og rum. Alt for mange lever med rum der ikke fungerer. Ved at placere møbler og interiør korrekt, udnytter og maksimerer man pladsen og skaber dermed et bedre flow gennem rummet, og undgår unødig daglig irritation.

Caroline:

En rød tråd i indretningen. Der er mange som ikke formår at få den røde tråd ind i indretningen, men det er alfa og omega, at man kan se den røde tråd i indretningen. Det kan være små fællesnævnere som at bruge den samme farveskala, der går igen fra rum til rum. Brugen af specifikke træsorter og generelt materialer, som går igen fx i stue, køkken og soveværelse. På den måde fornemmer man en helhed og sammenhæng i indretningen. 

Jennie:

Der bliver efterspurgt på personlig indretning, farver og anderledes design.

Mine kunder ønsker indretning som er personligt og passer præcis til dem og deres familie. Funktionelt design med et tvist.

Hvilke indretningstrends forudser du, bliver større?

Charlotte:

Den lidt mere modige og legesyge indretning bliver større. Jeg er endnu ikke sikker på, at den holder igennem mange år, men lysten til at købe, arve og beholde ”skæve” møbler og interiør, og få det integreret i eksisterende indretning er stor lige nu.

Caroline:

En kombination af stilretninger. Jeg oplever flere og flere som ønsker flere stilretninger, og som måske ikke kan koge deres ønske til ny indretning ned til én stilart. Jeg tror vi kommer til at se flere, der tør at kombinere stilarter. Det kan man f.eks. gøre ved at blande antikt (arvestykker) med skandinavisk mode. Boheme kombineret med nordisk. Eller retro blandet med moderne, hvor man opnår den her stil, med masser af sjæl i. 

Jennie:

Jeg tror helt sikkert på at vi kommer til at se meget mere af personlig indretning, hvor der kommer meget mere fokus på personen/personerne der bor i hjemmet. Små detaljer, arvestykker, personlige præg der kan sættes på hjemmet. En bolig er ikke bare en bolig, det er et hjem og din base.

Derudover ser jeg en større tendens til farver, det behøver ikke være den store farve palette, men enkelte farver, der skiller sig ud.

Hvilke farver trender i hjemmet?

Charlotte:

Langt de fleste danskere er bare ret glade for hvide vægge og lofter, men flere og flere efterspørger hjælp til at finde en eller flere nye farver til væggene. Her vinder beige, varme hvide og lys brune samt forskellige nuancer af blå og grøn ofte. Også fordi det skal passe til den eksisterende indretning. Det er jo de færreste der skifter alle møbler og interiør på én gang.

Caroline:

Der er mange farvenuancer som trender. Enten kan man vælge pastel farverne for det mere neddæmpede udtryk, og ellers kan man gå all in på pangfarverne på nogle få items. Lige nu bruger jeg selv farver som grøn, gul, blå og brændte rødlige nuancer til at gøre indretningen mere spændende og unik og give udtrykket mere “swung”. 

Jennie:

Jordfarver og naturfarver trender. De farver hvor vi bringer naturen ind i hjemmet. De varme farver. Brun, beige, grøn, samt de brændte farver i orange. Disse farver trender som grundfarver, derudover med et farve tvist i indretningen, af farver. Enten pastel eller stærkere farver.

Ser vi nye materialer i indretningen, eller bruger vi de samme som altid? Hvilke materialer er der tale om?

Charlotte:

Genanvendt plastic kommer vi til at se meget mere til. Vi har det allerede nu i bla. gulvtæpper som føles som bomuld. Men flere og flere indendørs møbler og interiør vil vinde ind. Og vi gør det både fordi producenterne laver smukke møbler i det genanvendte plast, men også fordi vi ønsker at medvirke til den bæredygtige livsstil, mindske overproduktion og flere fældede træer.

Caroline:

Ligesom i modebranchen, hvor vi oplever moden der skifter til noget, der trendede for flere årtier siden, oplever vi det samme ske i møbelbranchen. Vi genbruger trends tilbage fra årtier siden. Lige nu ser vi især møbelpolstring eller lamper i funky 70’er stil. Det er meget populært lige nu at bruge taktile materialer. Taktile materialer er noget, der får os til at kigge en ekstra gang, vi får måske lyst til at røre ved det og undre os over hvad det er. Det er materialer, som er spændende og har en kontrast til resten af indretningen, det skiller sig altså ud fra resten vi ser. Vi ser det i alt fra gulvtæpper, kunst og puder. Jeg vil sige at lige nu trender materialer som egetræ, krom og boucle, som henvender sig til de stil interesserede inden for den skandinaviske stil.

Jennie:

Naturmaterialer er stadig et hit i indretningen. Træ, både de mørke og lyse toner. Natur sten materialer – marmor, granit mv.

Derudover har jeg stor fokus på genbrug og brug af eksisterende møbler på en ny måde, i indretningen.

Hvad er dit personlige favorittip til indretning af hjemmet i 2023?

Charlotte:

Vær dig selv – Lad være med at indrette dig som du ser i boligmagasiner, TV-programmer og hos dine veninder. Find din egen stil, og gå så med den. Men gør det gennemført i hele boligen.

Caroline:

Få farve ind i din indretning. De fleste af os bliver glade i låget af farver og nogle af os kan slet ikke få nok af farver. Dog tror jeg en kombination af farver og neutrale farver er vejen frem, især for dem af os, som måske ikke helt tør vove os ud i for mange farver. Mit bedste indretningstip vil være at holde de store møbler, såsom sofa, gulvtæppe og loungestol i neutrale farver og mindre interiør såsom plakater, bordlamper og puder i farver. På den måde kan vi til hver en tid skifte de mindre ting ud, hvis vi ønsker farve fornyelse og dermed beholde de større ting i neutrale farver, som man aldrig går galt i byen med.

Jennie:

Mit favorittip er personlig indretning med farver! Jeg er vild med at tilføje en stærkere farve til indretningen og gør det selv i mit eget hjem.

Bambus er et af de naturmaterialer, som virkelig trender, fordi bambus er et bæredygtigt materiale. Samtidig har bambus mange gode egenskaber i hjemmet. F.eks. kan du få bambussengetøj, som er antibakterielt, blødt og fugtabsorberende. Derudover har sengetøjet et luksuriøst udtryk og fornemmelse.