Sådan bygger du en shelter i haven

Et billede af en shelter

Det er hyggeligt at have en shelter i haven, hvor man kan søge ly for regn eller tilbringe natten. Shelteren kan også være praktisk i forhold til at have overnattende gæster. En shelter kan indrettes på mange måder, og den kan være meget komfortabel og luksuriøs, hvis det er det, du ønsker. Du kan for eksempel indrette den med en madras og solcellelyskæder for at skabe en følelse af velvære.

Artiklen indeholder annoncelinks.

 

Hvor tæt på skel må man bygge en shelter?

Din shelter skal bygges mindst 2,5 m fra din nabo eller en sti. Højden på dit shelter må være 1,4 m gange afstanden til skellet.

Hvor må man bygge en shelter?

Du må bygge en shelter på din grund, så længe den samlede bebyggelsesprocent er under det tilladte, som typisk er 30% ved parcelhusgrunde. Du behøver ikke at søge tilladelse til at bygge en shelter, så længe din shelter er under 50 m2.

Hvad koster det at bygge en shelter?

Hvis du selv har delene liggende derhjemme, kan du bygge din shelter gratis. Køber du et samlesæt ved din byggeforretning, kan et shelter koste mellem 6.000 til 30.000 kr., alt efter hvilken slags shelter du ønsker.

Hvilken vej skal en shelter vende?

Du bestemmer selv, hvilken vej din shelter skal vende. Kan du bedst lide at se solopgang inde fra din shelter, kan du vende den med åbningen mod øst. Foretrækker du at se solnedgang fra din shelter, skal du vende åbningen mod vest. Derudover kan du overveje, om der er andet i nærheden, som fryder øjet, således at du gerne vil have, at din shelter peger den vej. Vinden kommer ofte fra vest i Danmark. Du kan derfor overveje at have åbningen af shelteren mod øst, så du undgår at få blæsten lige ind i shelteren.

Hvordan bygger man en shelter?

Hos dit byggecenter kan du få et samlesæt til at bygge en shelter. Samlesættene kan være tilskårne eller ikke – alt efter hvad du foretrækker. Er samlesættet ikke tilskåret, skal du starte med at gøre dette. Herefter skal du sætte stolperne/fødderne på din shelter på nogle fliser, så træet ikke rører jorden. Du kan bruge en skruemaskine til at sætte dine træstykker sammen. Når du bygger din shelter, skal du starte nedefra med bunden, og så ellers bygge dig opad. Mos er vind- og vandtæt, så du kan overveje at beklæde shelteren med mos.

Kender du glamping?

Hvis du er til shelter i haven, kunne du måske også synes, at glamping er spændende. Med glamping får du en skøn naturoplevelse på en meget komfortabel måde, da glamping er luksusversionen af camping. Du kan læse mere om glamping på glampingtid.dk og glamping-danmark.dk.