Hvordan skal jeg indrette min stue?

Et billede af en stue

I dette indlæg finder du svar på, hvordan du kan indrette din stue, så den bliver hyggelig.

Du kan også finde inspiration til at indrette små stuer, og til sidst kan du få råd til, hvor sofaen skal placeres samt hvilke farver, som passer godt til væggene i stuen.

Hvordan gør jeg min stue hyggelig?

Du kan gøre din stue hyggelig ved at følge de 3 indretningstips herunder.

Vælg behagelige møbler

Du kan gøre din stue hyggelig ved at vælge nogle behagelige møbler, som indbyder til at slappe af og eventuelt smække fødderne op.

 

Du kan finde komfortable møbler i form af sofaer, lænestole og gyngestole. Sofaer og lænestole fås med chaiselong, hvor du kan slå benene op, og nogle fås med matchende fodskamler.

 

Alternativt kan du tilkøbe en fodskammel, som også fås i mange flotte og hyggelige varianter.

Indret blødt og personligt

Går du efter en hyggelig stemning til stuen, kan du vælge bløde materialer og bløde former.

 

Bløde former kan skabes i form af et rundt stuebord og runde hjørner på sofaen. Bløde materialer kan du skabe med puder og tæpper.

 

For at gøre stuen personlig og hyggelig kan du vælge tæpper og puder i farver. Du kan eksempelvis købe et smukt hamamhåndklæde, som faktisk egner sig utrolig godt til at skabe et personligt og hyggeligt udtryk ved at lægge hamamhåndklædet på sofaen.

Indret med få møbler

Det kan blive stressende og usammenhængende med mange møbler i stuen. Det er derfor en god idé at vælge få møbler for at skabe ro og sammenhæng i stuen. Hvis du har plads til det, kan du vælge større møbler frem for mange møbler. Du kan eksempelvis vælge en stor sofa eller et stort TV-bord.

Hvordan indretter man små stuer?

Her får du 3 vigtige indretningstips til at udnytte pladsen i din lille stue og samtidig få den til at føles større.

Minimalistisk og masser af lys

Har du en lille stue, er det en god idé at skabe lys ved at vælge lyse farver i indretningen samt god belysning. Du kan vælge væghængte lamper for at spare på gulvpladsen. Derudover kan du skære ned på nips for at skabe en elegant, rummelig og rolig fornemmelse.

Få møbler - udnyt højden

Det er vigtigt, at du kun har få møbler i stuen, når du har en lille stue, så stuen ikke virker for klemt. De få møbler du vælger, kan være smalle og høje for at udnytte den plads, der er.

Praktiske opbevaringsmuligheder

For at få plads til opbevaring i en lille stue, kan du vælge et sofabord med to funktioner – nemlig som sofabord og som opbevaringsmøbel. Du kan også vælge en sofa på ben, hvor der er luft under sofaen. Det får både din stue til at se mindre kompakt ud, og du kan dermed have plads til en bedroller under sofaen.

Hvor skal man stille sofaen?

Med alle møbler i stuen kan du skabe en fornemmelse af rummeligved ved at placere møblerne ca. 10 cm fra væggene. Har du en stor stue, og eksempelvis køkkenalrum, kan det se godt ud at placere sofaen midt i rummet, så sofaen også fungerer som rumdeler. Et sidste tip er at placere sofaen, så du kan se ud af vinduerne og nyde både et fjernsynsprogram og følge med udenfor samtidig. Du kan se et eksempel på, hvordan sofaen kan placeres, så du har udsyn til fjernsyn og vindue i denne video.

Spørgsmål og svar

Hvilken farve skal jeg male min stue?

Har du en lille stue, er det en god idé at male stuen i lyse farver, så stuen føles mere rummelig. Er stuen stor, kan du vælge mørkere farver for at skabe en hyggelig stemning. Matte farver er gode i stuen, fordi de er afdæmpede og skaber en rolig stemning.

Hvordan indretter man små stuer?

Indret minimalistisk med små men høje møbler og evt. multimøbler, så du eksempelvis har sofa og bord med opbevaringsmuligheder.

Hvor skal sofaen stå i stuen?

Stil sofaen ca. 10 cm fra væggen. Placér den så du kan se ud af vinduerne. Har du en stor stue, kan du sætte den midt i rummet som rumdeler.

Skal du også indrette et træningsrum i hjemmet?

Nu har du styr på stuen. Hvis du har en drøm om at indrette et træningsrum i hjemmet, kan du besøge hjemme-fitness.dk, som guider dig i forhold til at have det bedste træningsudstyr til hjemmet.