Er bambusdyner gode?

Et billede af en bambusdyne

Ja, bambusdyner er super gode. Bambusdynerne er gode, fordi bambus har mange egenskaber, som er velegnede til dyner. Både videnskaben og kundeanmeldelserne viser, at bambusdynerne er blevet populære med gode grunde.

 

I dette indlæg kan du læse om bambusdynens fordele og ulemper. Du finder også sammenligninger med andre typer dyner, så du kan beslutte dig for, om bambusdynen er det rigtige valg for dig. Til sidst finder du de bedste bambusdyner på markedet baseret på grundig research og kundeanmeldelser.

 

Indlægget indeholder annoncer fra forskellige leverandører, som du kommer videre til ved ønske om at se nærmere eller købe et produkt.

 

Hvorfor vælge bambusdyne?

Bambus egner sig rigtig godt til dyner, fordi materialer i bambus er bakteriedræbende, åndbare, temperaturregulerende samt absorberende. Du vil derfor opleve at sove tørt og i en behagelig temperatur med en bambusdyne. En bambusdyne er typisk tungere end fjer- og fiberdyner, hvilket har en beroligende effekt på kroppen.

Bambusdynen er også et miljøvenligt valg, da bambus gror nemt og hurtigt udelukkende med regnvand og solens stråler. I modsætning kræver bomuld eksempelvis kunstig vanding. Du skal altså vælge en bambusdyne for din egen komforts skyld og for miljøet.

Du kan se en klassisk helårsdyne i bambus fra Hugged herunder.

Bambusdyne - helårs

 • Hugged bambusdyne er et godt eksempel på en god helårsdyne
 • 83% har givet Hugged 5 stjerner på Trustpilot (tjekket den 25-03-2023)
 • Denne dyne absorberer fugt 3 gange så effektivt som en bomuldsdyne
 • Dynen er udført i 100% økologisk bambus

Er bambusdyner allergivenlige?

Ja, bambusdynen er den perfekte dyne, hvis du har udfordringer med allergi. Bambus er nemlig naturligt antibakterielt. Du kan se guiden herunder, hvis du ønsker mere viden om allergivenlige dyner.

Allergivenlige dyner

Uanset om du har allergi eller ej, er det en god idé at gå efter en allergivenlig dyne, fordi den har mange gode egenskaber, som du vil blive præsenteret for i dette indlæg. Dynen skal være god og tryg at sove med om natten, og alle har en interesse i at undgå for mange husstøvmider. Hvis du skal have en ny dyne, kan du blive inspireret herunder, da der er flere muligheder i forhold til at købe en allergivenlig dyne.

Anmeldelser af bambusdyner

Herunder kan du se 3 udbydere af bambusdyner samt anmeldelser af udbyderne. Du skal være opmærksom på, at anmeldelserne er af udbyderne og ikke selve bambusdynerne. Anmeldelserne er sidst tjekket den 25-02-2023. Du kan trykke på billederne af anmeldelserne for at se de nyeste anmeldelser. Du kan også se, hvad andre skriver om udbydernes produkter (heriblandt bambusdynerne) ved at trykke ind på billederne herunder. Alle 3 udbydere vurderes fremragende på Trustpilot, hvilket er et rigtig godt tegn på, at du kan handle trygt og få den rette hjælp.

Wonder Living bambusdyner

Wonder Living har et stort udvalg af bambusdyner. De har således både bambusdyner til voksne, børn, som dobbeltdyne, som sæsondyne samt som kugledyne.

Hugged bambusdyner

Hugged har en helårsdyne samt en sommerdyne i bambus, som kommer i forskellige størrelser.

Nature by Borg bambusdyner

DyneZonen.dk sælger Nature by Borgs sæsondyner, dobbeltdyner, børnedyner, dyner til babyer samt dyner i forskellige størrelser i bambus.

Hvilken dyne er den bedste?

Bambus er fantastisk som dyne, fordi bambus er antibakteriel, fugtabsorberende samt temperaturregulerende. I følge ovenstående anmeldelser er Wonder Living den bedste udbyder af bambusdyner stærkt efterfulgt af DyneZonen (med Nature by Borg) og Hugged.

Bambusdyne til vinter

Er du på udkig efter en bambusdyne til vinteren, skal du have fingre i en helårsdyne. En helårsdyne er tungere end en sommerdyne, fordi den fyldes med flere bambusfibre.

Herunder kan du se 3 forskellige helårsdyner i bambus, så du let kan sammenligne og vælge den, som passer bedst til dig.

Wonder Living helårsdyne

 • Priser: 499 kr. – 2.199 kr. (alt efter størrelse)
 • Fås i mange størrelser (baby, junior, voksen, dobbelt)
 • 100% bambus
 • Både dynetøjet og fibrene indeni er bambus
 • Dynetøjet er satinvævet i 300 TC
 • Satinvævning gør dynen blød og holdbar
 • OEKO-TEX-certificeret (ingen sundhedsskadelige stoffer)
 • FSC-certificeret (socialt ansvar for både menneskelige arbejdsforhold samt for plante- og dyreliv)

Hugged helårsdyne

 • Priser: 1.199 – 1.299 kr. (alt efter størrelse)
 • Fås i størrelserne 140 x 200 cm og 140 x 220 cm
 • 100% økologisk bambus
 • OEKO-TEX-certificeret (ingen sundhedsskadelige stoffer)
 • 30 dages fuld tilfredshedsgaranti
 • Gratis 1-2 dages levering

Nature by Borg helårsdyne

 • Priser: 399,95 – 1.599,95 kr. (alt efter størrelse)
 • Fås i mange størrelser (baby, junior, voksen, dobbelt)
 • 100% bambus
 • OEKO-TEX-certificeret (ingen sundhedsskadelige stoffer)
 • Både dynetøjet og fibrene indeni er bambus
 • Blød, eksklusiv og luftig

Vask af bambusdyner

Bambusdyner kan vaskes ved 30 grader. Det anbefales dog, at du sender dynen på renseri en gang om året til dry-cleaning, for at dynen holder formen bedst. Du kan også dampe dynen med en tøjdamper, som er 100 grader og dermed dræber alle bakterier. Du kan jævnligt lufte dynen i den friske luft – det giver altid en skøn følelse.

Ulemper ved bambusdyner

Ulemperne ved bambusdyner er svære at få øje på. En ulempe kan være, at du med fordel kan være forsigtig, når du vasker dynen som beskrevet herover. De fleste andre typer dyner kræver dog også en forsigtighed i forhold til vask for at vedligeholde den gode form, som dynerne har. Hvis du elsker en let dyne, kan det være en ulempe at vælge bambusdynen, da den er tungere end eksempelvis fjer- og fiberdyner.

Spørgsmål og svar

Hvad er en bambusdyne?

Bambus kan bruges til mange ting - blandt andet tekstiler og dyner. Bambussen skæres i små stykker og kommer i en opløselig væske, som blødgør bambussen. Herefter spinnes bambussen til bambusfibre, som er bløde, antibakterielle og temperaturregulerende.

Kan bambusdyner vaskes?

Ja, bambusdyner kan vaskes ved 30 grader.

Hvorfor vælge en bambusdyne?

Bambus er et oplagt materiale til dynen, fordi materialet er behageligt, antibakterielt, temperaturregulerende og åndbart.