Sådan får du et godt sovemiljø i soveværelset

Et billede af et soveværelse

I denne artikel får du 4 skarpe tips til at skabe et dejligt miljø i soveværelset, så du kan sove trygt og dybt om natten.

Artiklen kan indeholde annoncelinks.

Luft ud og ryst dynen

Hver morgen er det vigtigt, at du lufter ud i 10 minutter og ryster dynen. På den måde kan du komme af med støv og få et frisk miljø i soveværelset. Luft også gerne ud i soveværelset igen inden sengetid. Temperaturen i soveværelset skal være mellem 15-22 grader. På den måde bruger kroppen hverken energi på at varme sig op eller køle sig ned.

Indret soveværelset med få møbler og interiør

Du har måske bemærket, at soveværelset kan have tendens til at blive mere støvet end de andre rum. Det skyldes, at vi opholder os i soveværelset hele natten og udskiller mange hudceller, som støvmiderne elsker. Støv samler sig også, hvis du har mange ting i rummet. Det er derfor en god idé at have bogreolen og nips i andre rum end soveværelset. Med få ting i soveværelset kan du nemt svinge støvkosten og støvsugeren. Derudover vil få ting i soveværelset skabe ro og dermed et godt sovemiljø.

Vælg en god dyne

Tyngdedyner og bambusdyner hitter for tiden af gode grunde. Tyngdedynen er oplagt til dig, som døjer med søvnbesvær og uro i kroppen. Tyngdedynen har en afstressende effekt på kroppen, fordi den vejer mere end en almindelig dyne, og vægten er ligeligt fordelt i dynen pga. de små kugler. Bambusdynen har de perfekte egenskaber til at skabe et godt sovemiljø, fordi bambus er temperaturregulerende, antibakterielt og fugtabsorberende. Du vil derfor opleve nogle tørre nætter i en behagelig temperatur med bambusdynen.

Husk planterne i soveværelset

Mange vælger at have planter i stuen og tænker ikke over at have planter i soveværelset. Det kan skyldes, at vi ikke føler, at soveværelset behøver pynt, fordi vi kun bruger det til at sove i. Indendørsplanter er dog ultravigtige for at skabe et godt sovemiljø i soveværelset, da planterne renser luften og skaber frisk luft i rummet.

Spørgsmål og svar

Hvorfor bliver soveværelset mere støvet?

Jo længere tid mennesker opholder sig i et rum, jo mere støvet vil det blive. Eftersom mange mennesker tilbringer hele natten i soveværelset, vil soveværelset også samle mere støv. Derudover udskiller vi hudceller om natten, som støvmiderne er vilde med.

Hvordan undgår man støv i soveværelset?

Du skal lufte ud hver dag og ryste dynen. Du skal gøre rent ca. en gang om ugen. Til sidst er det en god idé at have få ting i soveværelset, da mange ting ophober støv, og så vil det også være lettere at gøre rent.

Hvor ofte skal man vaske sengetøj?

Du skal skifte sengetøj hver anden eller tredje uge, alt efter hvor meget du får luftet ud og rystet din pude og dyne. Det kommer også an på, hvor meget du har svedt om natten.