Hvad er det bedste stof til sengetøj?

Et billede af bambussengetøj

I denne guide kan du finde inspiration til at vælge dit næste sengesæt. Du kan blive klogere på materialer, satinvævning og farver ved køb af sengetøj. Du kan også finde nogle smukke, udvalgte eksempler på det bedste sengetøj i indlægget her.

Indlægget indeholder annoncelinks, som fører dig videre til producentens hjemmeside ved ønske om at se nærmere på et produkt eller købe et produkt.

 

Anbefaling af sengetøj

Hos mobelinspiraiton.dk anbefaler vi sengetøj i bambus, fordi materialet har flere gode egenskaber sammenlignet med andre typer stof. Vi har selv testet sengetøj i bambus, og du kan se anbefalingen herunder.

Bedst i test sengetøj

Kristina fra mobelinspiration.dk har testet henholdsvis bambus- og bomuldssengetøj. I videoen til højre kan du høre, hvorfor Kristina anbefaler bambussengetøj, eller du kan læse hvorfor her:

 • Luksuriøs, luftig og blød fornemmelse (ligesom silke)
 • “Gemt” lynlås
 • Indvendige snore til evt. at binde sengetøjet fast på dynen
 • Klima- og miljøvenligt

Tryk på de 3 prikker og vælg “integreret billede” for at se videoen i fuld størrelse.

Hvilket sengetøj er bedst at sove i?

Bambussengetøj er blevet populært at sove i, fordi materialet er behageligt, fugtabsorberende og temperaturregulerende. Derudover er bambus det miljøvenlige valg af sengetøj, fordi bambussen vokser naturligt og hurtigt i regnvand og solskin.

 

Få et oveblik over de forskellige typer sengetøjs egenskaber her:

 • Bomuldssatin: Glat, eksklusivt look, naturmateriale
 • Polyester: Billigt, glat udtryk med satin, holdbart
 • Bambus: Fugtabsorberende, temperaturregulerende, miljøvenligt, bakteriedræbende, naturmateriale
 • Silke: Temperaturregulerende, allergivenligt, naturmateriale, følelse af luksus

Hvad er forskellen på satin og bomuldssatin?

Satin er ikke et materiale. Satin dækker over alle slags atlaskvævede stoffer af silke, uld og bomuld. Satin er altså en bestemt måde at væve på, som gør, at stoffet bliver glat, og vævningen bliver næsten usynlig.

Bomuld er selve materialet, som stoffet er udført i.

Forskellen er altså, at satin er en vævning og bomuldssatin er et materiale, som er udført i bomuld (selve stoffet) og vævet med satin (selve teknikken).

Vælg bomuldssatin hvis du ønsker et eksklusivt look med glat overflade

Med bomuldssatin får du bomuld, som er 100% naturmateriale lavet af plantefibre sammen med fine og tynde syninger, som giver en blød og glat følelse. Et sengesæt i bomuldssatin vil også være holdbart, fordi det er tætvævet.

Se et sengesæt i eksklusivt bomuldssatin herunder eller se alle sengesæt i bomuldssatin her:

Sengetøj i 100% bomuldssatin med mønster

 • Afdæmpet mønster i grønlige farver, som giver ro
 • Oeko-Tex certificeret
 • Du kan vende betrækket, hvis du ønsker striber eller blot en afveksling

Er sengetøj i polyester godt?

Polyestersengetøj er holdbart, tørrer hurtigt og holder formen efter vask. Polyestersengetøj fås satinvævet, som gør stoffet glat og blankt. Sengetøj i polyester er typisk billigere end sengetøj i 100% bomuld. Polyester er et kunststof (syntetisk materiale). Produktionen af polyester er ikke miljøvenlig, da materialet er fremstillet af olie og naturgas. Materialet er til gengæld holdbart, så hvis du har planer om at beholde sengetøjet i lang tid, bliver det et mere miljøvenligt valg.

Hvad er forskellen på bomuld og bomuldssatin?

Forskellen på bomuld og bomuldssatin er, at bomuld udelukkende er et materiale (et stof), hvor bomuldssatin er et materiale (et stof), som er satinvævet (en teknik).

Er bambussengetøj godt?

Ja, bambussengetøj er godt, fordi bambus er kølende, svedabsorberende og åndbart, samtidig med at det er et miljøvenligt materiale. Bambus absorberer fugt 300% gange mere effektivt end bomuld.

Bambus vokser hurtigt og nemt med regnvand, så der skal ikke ekstra kunstig vanding til. Derudover er bambus bakteriedræbende, så sengesæt i bambus er et godt valg, hvis du har allergi. Du kan få bambussæt, som er satinvævet, hvilket giver sengetøjet et glat og eksklusivt look. Ved at købe sengetøj i bambus får du både et flot udtryk, høj komfort og miljøvenligt produkt.

Hvilken farve sengetøj er bedst?

Sengetøj i blå og grønne nuancer virker beroligende og afslappende. Ønsker du at skabe en varm og intim stemning i soveværelset, kan du vælge sengetøj med røde og brune nuancer. En sidste mulighed er at have sengetøj i mørke nuancer, hvis du ønsker at rummet skal være mørkere, fordi det hjælper dig til at falde i søvn. Mørke farver kan også skabe en hyggelig “hule”-stemning.

Den bedste farve sengetøj afhænger altså af, om du ønsker afslapning, varme eller hygge i soveværelset. Nogle sengetøjssæt fås også med en blanding af farver.

De 3 eksempler herunder viser alle de anbefalede farvescenarier.

Sengesæt i grøn - skaber ro og afslapning

 • Flot naturfarve
 • Minimalistisk og afdæmpet sengetøj til at skabe ro i soveværelset
 • 100% bambus

Mørkt sengesæt - grønlig nuance

 • Du kan sænke belysningen i rummet og skabe hygge med dette sengetøj i mørke farver
 • Den grønlige nuance skaber ro i rummet
 • 100% økologisk bomuldssatinvævning
 • GOTS-certificeret

Sengesæt i rødlig nuance - skaber intimitet

 • Med dette sengesæt skaber du en intim og varm stemning
 • Udført i satinvævet bambus, som gør sengetøjet blødt og eksklusivt at se på
 • Sengetøjet har en solid og slidstærk lynlås, som matcher sengetøjets farve

Kan man sove i nyt sengetøj?

Det er en god idé at vaske nyt sengetøj, inden du sover i det. Selvom dit nye sengetøj måske er i naturmaterialer og økologisk, så har det være pakket ind og kan bruge en skyller og frisk luft.

Hvad er forskellen på bambus og bomuld?

Både bambus- og bomuldssengetøj formår at absorbere fugt, det er blødt og det er slidstærkt.

Bambus er også temperaturregulerende, så det gør dig varm, når du fryser og køler dig, når du har det varmt.

Bambus er et mere miljøvenligt materiale, fordi bambus vokser hurtigt og nemt ved naturlig regnvand. Bomuld kræver kunstig vanding, og der bruges gennemsnitligt 8.000 liter vand til at dyrke 1 kg bomuld.

Hvorfor vælge bambus?

Bambussengetøj er blevet populært, og det er der en god grund til. Sengetøj i bambus er blødt, bakteriedræbende, varmeregulerende og absorberer fugt.

Derudover bidrager du positivt til CO2-udviklingen ved at købe sengetøj i bambus, fordi bambussen frigiver mere ilt end nogen anden plante, og den gror naturligt og hurtigt fra regnvand og solstråler.

Allergivenligt sengetøj

Ønsker du allergivenligt sengetøj, kan du købe bambussengetøj, som er bakteriedræbende og derfor et godt valg, hvis du har støvmideallergi. Silkesengetøj er også velegnet til dig med allergi, fordi husstøvmiderne ikke bryder sig om at opholde sig i silke. Silke er desuden et naturmateriale, og det vil altid være økologisk, da silkeormene ellers ikke kan overleve i miljøet.

Du kan se nedenstående guide, hvis du ønsker råd til at neddæmpe husstøvmider samt råd til allergivenlige dyner.

Allergivenlige dyner

Uanset om du har allergi eller ej, er det en god idé at gå efter en allergivenlig dyne, fordi den har mange gode egenskaber, som du vil blive præsenteret for i dette indlæg. Dynen skal være god og tryg at sove med om natten, og alle har en interesse i at undgå for mange husstøvmider. Hvis du skal have en ny dyne, kan du blive inspireret i dette indlæg, da der er flere muligheder i forhold til at købe en allergivenlig dyne.

Sengetøj 200 x 220 cm

Søger du sengetøj til din dobbeltdyne? Du kan se alt sengetøj i 200 x 220 cm via knappen, eller du kan se 2 udvalgte sengetøjssæt herunder i bambus.

Sengesæt 200 x 220 cm i bambus

Sengesæt 200 x 220 cm i bambus

Sengetøj 140 x 200 cm

Sengetøj med striber

Sengetøj med striber giver et klassisk og struktureret udtryk i soveværelset.


Vidste du desuden, at lodrette (og især tynde) striber får rummet til at se dybere ud?


Til højre ser du et smukt sengesæt med striber i bambus.

Spørgsmål og svar

Hvilket stof er bedst til sengetøj?

Sengetøj i bambus har flest fordele, fordi bambus er antibakterielt, absorberende, temperaturregulerende, bæredygtigt og åndbart materiale.

Hvordan vaskes bambussengetøj?

Bambussengetøj kan vaskes på samme måde som alt andet sengetøj. Det anbefales at vaske ved 30 grader af hensyn til materialet og miljøet. Du kan købe vaskemidler, som er beregnet til koldvask i supermarkederne.

Hvad er forskellen på bambus og bomuld?

Bambus kan absorbere mere fugt end bomuld, hvorfor tekstiler i bambus er mere friske og velduftende. Bambus er mere bæredygtigt end bomuld, fordi det vokser fra regnvand, hvorimod der bruges meget kunstig vanding til at producere bomuld.