Sådan får du hjemmet varmt om vinteren

Et billede af køkkenelementer

I denne artikel får du 6 tips til at holde på varmen i hjemmet om vinteren, så du kan føle dig godt tilpas.

Artiklen kan indeholde annoncelinks.

Lune nætter med en vinterdyne

En sikker måde at få varmen på i hjemmet er at svøbe sig ind i en god vinterdyne. Med en vinterdyne kan du undgå at have kolde tær om natten. Du kan også medbringe vinterdynen i sofaen for at blive gennemvarm. En vinterdyne er desuden god til at berolige os om vinteren, fordi den luner og føles som et varmt kram.

Er dit hjem godt isoleret?

Du kan overveje at få tjekket, om dit hjem er godt isoleret. En god isolation gør hjemmet varmere om vinteren. Desuden vil et godt isoleret hjem være med bæredygtigt og økonomisk for dig, fordi det kræver mindre energi at opvarme hjemmet.

Bevægelse og mennesker giver varme

Er dit hjem koldt, kan du gå i gang med hovedrengøringen eller invitere gæster over. Når du bevæger dig i hjemmet, vil du typisk selv få varmen. Samtidig udgiver du varme, så du varmer faktisk selv hjemmet op. Har du familie eller venner på besøg, vil de også udgive varme – specialt hvis de bevæger sig rundt i hjemmet.

Radiatorvarme

Har du radiatorer i hjemmet, får du mest varme ud af dem ved at stille dem alle på mediumvarme. Det er vigtigt, at der ikke er møbler tæt på radiatorerne, da de vil blokere for, at varmen kan sprede sig. Du skal heller ikke tørre tøj på radiatorerne.

Varme fødder

For at holde varmen om vinteren er det vigtigt, at dine fødder er varme. Du kan holde fødderne varme i hjemmet ved at have tæpper liggende på gulvet. Du kan også bruge varme uldsokker og sutsko. Til sidst kan du smække fødderne op på en fodskammel, når du sidder i din lænestol eller sofa for at hæve fødderne over det kolde gulv.

Brændeovn

De gamle brændeovne er udskældte pga. den forurening, de medfører. Heldigvis kan du få moderne brændeovne, som ikke forurener. En brændeovn kan i den grad give dig et varmt og hyggeligt hjem om vinteren. For eksempel kan du få CO2-neutrale  pillebrændeovne, som ikke forurener. Derudover er pillebrændeovne effektive og derfor gode for pengepungen.

Spørgsmål og svar

Hvad er den bedste temperatur i hjemmet?

Den mest optimale temperatur i hjemmet er mellem 20-22 grader. Der sker dog ikke noget ved, at temperaturen er mellem 18-25 grader.

Hvad skal radiatorerne stå på om vinteren?

Du får den bedste varme i hjemmet, hvis alle radiatorer står på mediumvarme omkring 3,5.

Hvor mange grader er 3 på en radiator?

Står alle dine radiatorer på 3, skal du have en rumtemperatur på ca. 21 grader.