Sådan indretter du et træningsrum i hjemmet

Hjemmetræningslokalet kan være grunden til, at mange danskere når og orker at træne i den travle hverdag. Blot 15 minutters træning, og pause fra hverdagen, med fokus på dig selv, kan gøre en stor forskel for din sundhed. Danskerne bruger hjemmetræningsrummet til mange forskellige aktiviteter såsom yoga, cykling, vægttræning, cardio osv. Uanset formålet er det fantastisk med et motiverende træningsrum derhjemme, så træningen virker overskuelig og måske også kan klares på kort tid, hvis dette er ønsket.

Få 4 vigtige indretningstips til dit træningsrum i denne artikel.

Et billede af et træningsrum i hjemmet

Artiklen kan indeholde annoncelinks.

Fitnessgulve til hjemmetræning

Et fitnessgulv skaber den ideelle ramme for en god træning i hjemmet. Et fitnessgulv kan nemt købes og lægges, da det typisk kommer som gummifliser. Fitnessgulvet er vigtigt for indretningen, fordi du kan slå dig løs uden at bekymre dig om gulvet. Derudover er fitnessgulve stødabsorberende og skridsikre. Nogle fitnessgulve er også støjreducerende, hvilket gør miljøet mere behageligt at træne i. Fitnessgulvene kan typisk fås som genanvendt materiale af eksempelvis gummidæk. Et fitnessgulv er en god motivation til at træne derhjemme, fordi det er tydeligt beregnet til at folde sig ud.

Motiverende vægge

Hvilke visuelle udtryk motiverer dig? Det kan være en bestemt farve, et motiv, en person, et mål eller noget sjovt, som du kan opsætte på væggen.

Det siges, at den grønne farve giver en lykkefølelse, så du kan overveje at male dit træningsrum i en grøn farve, så du rent faktisk mærker glæde ved rummet. Desuden kommer den grønne farve i mange nuancer, så du kan vælge den, som du bedst kan lide. Mange vælger grå eller mørke farver i træningslokalet for at skabe et rustikt udtryk, men hvorfor ikke smække en skøn farve på væggen i stedet, så træningen bliver lidt sjovere? Du har jo den luksus, at rummet skal indrettes personligt til dig og ikke til en masse andre fitnessbrugere.

Det kan være, at du har brug for et fjernsyn i dit træningslokale, fordi du ser online træningsøvelser, eller fordi kan lide at se fjernsyn, mens du træner. Sørg gerne for at hænge fjernsynet op på væggen, så du har god gulvplads til træningen.

Det sidste du kan overveje i forbindelse med væggene i træningsrummet, er at ophænge et spejl. Et spejl på væggen kan være praktisk, hvis du skal se, om du udfører en bestemt øvelser korrekt.

Træningsribbens mange funktioner

Hvis du har mulighed for at ophænge en ribbe i hjemmet, kan det give et fedt udtryk til træningsrummet. Desuden er ribben rigtig praktisk, fordi du hurtigt kan hænge svedigt tøj eller håndklæder til tørre, du kan ophænge elastikker eller andet træningsudstyr, og så kan den selvfølgelig også bruges til selve træningen.

Vidste du, at noget af det sundeste du kan gøre for din krop, er at strække den helt ud. Dette gøres nemt ved at hænge sig i armene i ribben. Det er også rigtig godt for kroppen at vende på hovedet, så der kommer blod til hovedet. Her kan du også meget vel benytte ribben.

Skab en behagelig temperatur og indeklima

Det er selvfølgelig vigtigt at kunne justere temperaturen i træningslokalet, da du måske starter med at være kold og ender varm. Hvis du har mulighed for at indrette dit træningsrum i et værelse med et vindue, er dette oplagt for at få luftet godt ud. Du kan også investere i en ventilator, som kan hænge i loftet for at få luften ventileret rundt. Du kan endda købe en luftrenser/affugter, hvis et åbent vindue og/eller en ventilator ikke er nok.

Et sidste godt tip til indeklimaet er at indrette træningsrummet med planter, som altid vil være en god måde at skabe et godt indeklima.

Andre relevante artikler

Har du træningstøjet klar?

 

Du kan få flere træningstips og lækkert træningstøj hos thebodyfacotory.dk.

 

The Body Factory tilbyder bæredygtigt træningstøj til fornuftige priser. Produktionen og lageret er beliggende i Danmark.

Et billede af træningstøj

Hvordan skal jeg indrette min stue?

Hvis du syntes om rådene til at indrette et træningsrum i hjemmet, vil du måske også synes om tips til at indrette stuen.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du skaber hygge, hvor sofaen kan placeres samt inspiration til små stuer og farvevalg.

 

Få 8 skønne indretningstips til stuen her.

Et billede af en stue

Restitution efter din træning

 

I denne artikel kan du læse om, hvordan regelmæssig brug af en infrarød sauna kan reducere muskelspændinger og øge fleksibiliteten, hvilket kan forbedre kropsholdningen og reducere risikoen for skader.

Et billede af en infrarød sauna

Spørgsmål og svar

Hvordan indretter jeg et træningsrum i hjemmet?

Et træningsrum i hjemmet fungerer bedst med et fitnessgulv, motiverende vægopsætning, vinduer, en ribbe samt praktisk opbevaring.

Hvordan skaber jeg et godt indeklima i mit home gym?

Du kan skabe et godt indeklima i dit fitnessrum ved at lufte ud dagligt, købe en ventilator, købe en luftrenser og indrette med planter.

Hvordan motiveres jeg til at træne dagligt?

Sæt forventningerne ned. Det er rigtig fint at træne blot 10 minutter dagligt. Det vigtigste er at få det gjort. Du kan motivere dig selv ved at skabe nogle gode rammer i hjemmet for træningen.