Husk læse-lytte-hyggekrogen i indretningen

Et billede af en hyggekrog med en behagelig stol, et tæppe, en kop kaffe og et stearinlys

Uanset om du er til at læse bøger, aviser, ugeblade, lytte til en god podcast eller noget helt tredje, er hyggekrogen i indretningen vigtig. I hyggekrogen eller fordybelsesområdet skal man kunne slappe af og kun koncentrere sig om én ting af gangen.

I hyggekrogen skal der være mulighed for at trække stikket og fordybe sig i noget rart – det kunne også meget vel være en middagslur.

Uanset hvad der får os til at slappe af, skal dette være muligt i hyggekrogen. De fysiske rammer i hyggekrogen kan være en påmindelse om, at nu er det tid til at slappe af. Derfor får du nogle gode tips til at indrette en hyggekrog i dette indlæg.

 

Indlægget indeholder annoncelinks.

Afskærmning

Hyggekrogen skal gerne være afskærmet på en måde, så det føles huleagtigt og trygt at opholde sig der. Afskærmningen kan let skabes, hvis hyggekrogen laves i et hjørne. På den måde har du allerede to siders afskærmning. Den tredje sides afskærmning kan du skabe ved at sætte en plante, et lille bord, en lille reol eller noget helt andet ved siden af sidde/liggepladsen.

En behagelig sidde- og/eller liggeplads

Nogle kan bedst lide at sidde op, andre kan bedst lide at ligge ned. Du kan indrette hyggehjørnet med en daybed eller en dejlig lænestol, alt efter hvad du foretrækker. Du kan faktisk også få lænestole, som kan justeres. På den måde kan du variere dine siddestillinger efter dine behov. Vælger du en lænestol, er det en fordel af købe den med fodskammel, så du kan slå benene op. En hyggekrog skal have den ultimative komfort, så det er vigtigt at kunne sidde godt.

Hyggelig belysning

Du kan markere hyggekrogen ved at ophænge en lyskæde, som i den grad bidrager til hyggen. Du kan også vælge en gulv- eller bordlampe, hvor lyset kan justeres, så det passer til eksempelvis læsning eller lytning til podcast med lukkede øjne. Hyggehjørnet kan meget vel placeres tæt på et vindue, så det bliver let at læse, og så er det også hyggeligt at kunne følge med udenfor.

5 afslappende ting at lave i hyggekrogen

Mangler du inspiration til, hvordan du kan slappe af i hyggehjørnet, kan du læse disse 5 bud:

  • Glem hverdagen og fordyb dig i et andet univers ved at læse eller lytte til en bog. Se eksempelvis disse lydbogsanbefalinger til unge mennesker, som også kan læses af voksne – specielt hvis du kan lide nostalgi eller fiktion
  • Mærk varmen gennem hele kroppen ved at lave et dejligt fodbad
  • Luk øjnene og lyt til dine omgivelser. Du kan evt. meditere eller reflektere over dagen og se, om der er noget, du værdsætter ved dagen – det må gerne være småt
  • Lav dig en varm kop te, chokolade eller kaffe og hold øje med fuglene i haven, hvis du har sådan en. Du kan evt. notere fuglene ned i en lille bog
  • Lyt til din yndlingsmusik

Spørgsmål og svar

Hvordan skaber jeg en hyggelig belysning?

Du kan skabe en hyggelig belysning med lyskæder, lanterner og lyskilder i varme farver. Du kan vælge gulv- eller bordlampe frem frem loftsbelysning. Det kan være en fordel at købe en lampe, hvor belysningen kan justeres.

Hvordan laver jeg en hyggekrog i hjemmet?

Når du laver en hyggekrog, skal du have en slags afskærmning, finde en hyggelig belysning og have en behagelig sidde-/liggeplads.

Hvilken lænestol sidder man bedst i?

En behagelig lænestol har en høj ryg, armlæn, fodskammel og evt. mulighed for justering, så man kan læne sig mere eller mindre tilbage.