4 vigtige tips til billig og grøn elektricitet i hjemmet

Et billede af vindmøller, som symboliserer billig og grøn energi

Se med her for at få 4 gode tips til at gøre hverdagen billigere og grønnere. Heldigvis hænger de to ting ofte sammen.

Denne artikel indeholder annoncelinks.

Find et billigt og grønt elselskab

Det billigste elselskab for dig afhænger af dit forbrug og din placering i landet. Hjemmesiden ElTjek24 har lavet en udførlig guide til, hvordan du kan opnå billig strøm ved at vælge det rette elselskab. Guiden giver et nemt overblik, og du kan se, hvilke elselskaber som tilbyder grøn energi. Ved at vælge, hvor mange kWh du bruger pr. år, eller du kan også vælge antal personer i husstanden, udregner guiden den pris, som de forskellige elselskaber kan tilbyde dig.

I guiden kan du nemt sammenligne elselskaberne i forhold til priser, anmeldelser, bindinger og grøn energi.

Varmluft frem for almindelig ovn

Du kan spare på elregningen ved at lave din mad i ovnen med varmluft frem for almindelig ovn. Maden skal tilberedes i kortere tid med varmluft.

Du kan også sagtens sætte maden ind i ovnen, mens ovnen varmes op.

Et sidste tip er at slukke ovnen 5 minutter før, at maden er færdig og lade maden stå derinde i mens. På den måde kan du spare mange penge, og det er desuden en bæredygtig med at lave sin mad på.

Prøv det – og se, om din mad ikke bliver ligeså lækker, som den plejer. Hvis ikke bedre!

Koldvask og tørresnore

Du kan sagtens vaske tøj ved 15-30 grader og få tøjet rent. Hvis du har en bekymring for, at bakterierne ikke renses væk ved lave temperaturer, kan du købe vaskemiddel, som netop er beregnet til koldvask. Vaskemidler til koldvask bliver mere og mere populære, så du kan typisk finde dem i din sædvanlige indkøbsbutik. Vaskemidler til koldvask indeholder en smart teknologi, som renser alle bakterier ud af tøjet. Koldvask er desuden meget bedre for miljøet, så igen er der en skøn sammenhæng mellem god økonomi og bæredygtighed. Det er win-win.

Hvis du har mulighed for at hænge tøjet op frem for at bruge tørretumbler, er dette også en nem måde at sparre penge på samt bidrage til den grønne omstilling. Desuden har tøjet ikke godt af at komme i tørretumbleren, så du vil også opdage, at dit tøj holder bedre i længden. Har du ikke tørresnore, kan du hænge dit tøj over stole, døre, skabe, eller du kan købe et lille tørrestativ, som let kan slås op og ned.

Spar på belysningen

Det er lettere at have lyset slukket om sommeren end om vinteren, da vi har naturlig belysning fra solen om sommeren. Du behøver dog ikke at sidde i mørke om vinteren for at spare på belysningen. Husk dog at slukke for lyset, når du ikke befinder dig i rummet. Du kan fortsat have en hyggelig belysning i hjemmet og samtidig spare strøm. Du kan eksempelvis vælge solcellelamper og/eller LED-pærer i hjemmet, som vil give dig en stor besparelse på sigt.

Solcellelamper til hjemmet

Ønsker du mere viden om solcellelamper, kan du læse dette indlæg.

 

Indlægget indeholder solcellelamper til både indendørs- og udendørsbrug og guider dig til at vælge de rette solcellelamper til dig.

 

Spørgsmål og svar

Hvordan sparer jeg penge på elregningen?

1) Find det billigste elselskab 2) Brug varmluft i stedet for almindelig ovn 3) Brug koldvask og tørresnore i stedet for at vaske ved høje temperaturer og med tørretumler 4) Sluk lyset efter dig og skift til LED-lyskilder

Hvornår er det billigst at vaske tøj?

Det er billigst at vaske tøj om natten.

Hvad koster det at have fjernsynet tændt?

Et nyere LED-fjernsyn bruger mindre strøm end ældre fjernsyn. Den gennemsnitlige TV-regning er på ca. 600 kr. om året.